Onze Logo's

 

 

 

Ons logo is ontworpen toen de Hervormde Gemeente Westmaas en de Gereformeerde Kerk Klaaswaal, Mijnsheerenland en Westmaas in de SOW Gemeente Nieuwland samengingen. Hieruit is later de Protestantse Gemeente Nieuwland onstaan.

De naam Nieuwland is ontleend aan een polder bij Westmaas. In het logo staat de groene kleur voor het nieuwe land en de blauwe kleur voor de lucht. De drie witte strepen stellen de drie dorpen voor en symboliseren de weg naar de gezamenlijke toekomst in de verte. De duif als symbool van de Heilige Geest hangt in de lucht en boven het land en staat voor de Geest die meegaat naar de toekomst.

 

 

 

Bij de nieuwe jeugdwerkgroep Jong Nieuwland hoort natuurlijk een Logo. Wat kun je dan beter doen dan het logo door een jong iemand te laten ontwerpen. Vooral als die jong iemand er ook nog eens voor gestudeerd heeft en dus als geen ander weet hoe je zoiets aanpakt. Leonoor de Winter was bereid deze taak op zich te nemen. Geïnspireerd door de glas in lood ramen kwam zij met verschillende ontwerpen waaruit we uiteindelijk dit logo gekozen hebben.